Produkter

Kontakt oss

Digital vevstol for verdensmarkedet

Kontakt oss
UV cr

Tronrud Engineering Moss utvikler og produserer den digitale Jacquard-veven TC2

Eierskap til merkevaren innebærer et ansvar for videreutvikling av design, effektivisering av produksjons- og montasjeprosesser samt fortløpende forbedring av produktet. Tronrud Engineering Moss jobber også med utvidelse av det eksisterende markedet.

TC2 er en datastyrt, håndoperert vev som styrer hver tråd individuelt. Den har med andre ord langt mer avanserte funksjoner enn den opprinnelige rent mekaniske konstruksjonen. Mønster eller motiv kan tegnes digitalt eller skannes inn i et fotobehandlingsprogram, og TC2 leser informasjonen digitalt for å gjengi motivet. Skyttel mates manuelt, mens fargevalg og mekaniske funksjoner styres elektronisk.

Kontakt oss

Alle nye bruksområder krever analyse av egenskaper og funksjonalitet

TC2 gjør det mulig å fremstille prototyper og teste ut nye varianter av tekstiler, mønstre og uttrykksformer mye raskere og mer effektivt enn rent manuelle maskiner kan bidra til. Mange bruker veven til forskning og utvikling, eksperimentering, Rapid Prototyping, spesialbestillinger, kundetilpasset design eller til å veve hva som helst annet som utfordrer fantasien.

Den første versjonen ble utviklet av Tronrud Engineering på Hønefoss i 1995, og Tronrud Engineering Moss overtok merkevaren sommeren 2020. Vår engineering-avdeling jobber kontinuerlig med å forbedre egenskaper, funksjoner og produksjonsmetoder.

Kontakt oss
TC2 h web

Digital Weaving Norway er nå den ledende merkevaren i segmentet Digitale Jacquard-vever

De selges til tradisjonelle utdannings-institusjoner, utviklingsavdelinger hos ledende produsenter av høykvalitets tekstiler, freelance-designere og til nyetablerte Makers Spaces’/Fabrication Labs rundt omkring i verden - listen med tilfredse kunder er blitt lang.

Mer informasjon om Digital Weaving Norway og TC2 finner du på selskapets egne websider:

Digital Weaving Norway