Aktuelt

Her bygger vi opp en samling med fagartikler, kundehistorier og nyheter. Tips oss gjerne om ting du mener har interesse for flere i bransjen.

Kontakt oss
Tronrud Engineering Moss utvikler og produserer den digitale veven TC2.

Våre designere videreutvikler globalt innovasjonsverktøy

16.12.2022

Tronrud Engineering Moss har overtatt merkevaren Digital Weaving Norway med den digitale vevstolen TC2. Løsningen er godt etablert i et internasjonalt marked, der målgruppen er aktører innen prototyping, innovasjon og kunstprosjekter. Mosse-bedriften går nå løs på design- og produktforbedringer i tillegg til utvidelse av det eksisterende markedet.

TC2 er en datastyrt håndoperert vev, en programmerbar vevstol med langt mer avanserte funksjoner enn den opprinnelige rent mekaniske konstruksjonen.

Prinsippet er at ethvert mønster eller motiv kan tegnes eller skannes inn i et fotobehandlingsprogram, og TC2 leser informasjonen digitalt for å gjengi motivet. Skyttel og tråder mates manuelt, mens fargevalg og mekaniske funksjoner styres elektronisk.

Tidligere hadde eierselskapet Tronrud Engineering på Hønefoss ansvaret for Digital Weaving. Overføringen til Moss omfatter også tre nøkkelpersoner innenfor produktutvikling, salg og markedsføring.

— Vi er stolte og takknemlige for å sikre oss både en slik merkevare og kompetansepersonene som brenner for løsningen, sier daglig leder Dag Gløer Aarum hos Tronrud Engineering Moss.

Last ned guide: Smartere konstruksjon med tynnplater

Raske prototyper

TC2 gjør det mulig å fremstille prototyper og teste ut nye varianter av tekstiler, mønstre og uttrykksformer mye raskere og mer effektivt enn rent manuelle maskiner kan bidra til.

Teknologien etterspørres ved en rekke utdanningsinstitusjoner, av kunstnere og ved forsknings- og utviklingsmiljøer verden over. Blant annet er TC2 brukt for å utvikle produkter for Nike.

 

Denne videoen gir et inntrykk av funksjoner, teknologi og bruksområder:

 

Produktutvikling med tynnplater

Dagens versjon er et resultatet av et utviklingsarbeid gjennom 25 år, og Digital Weaving har fått et solid fotfeste i et globalt marked. Årlig omsetning er på 15 millioner kroner, og det er forventet en betydelig vekst i omsetningen fremover.

 

— Dette gir oss en rekke spennende utfordringer, blant annet innenfor design og produktutvikling, sier Aarum. På arbeidslisten fremover står oppgaver som å:

  • effektivisere produksjons- og montasjeprosesser
  • gjøre designforbedringer
  • fortløpende forbedre selve produktet

Blant forbedringene er et lyddempende kabinett konstruert med tynnplater. Løftemekanismen i TC2 er styrt av ventiler som betjenes av en vakuumpumpe som ikke er helt stillegående. Derfor vil noen brukere ha behov for å isolere denne komponenten.

Les også: 3 kilometer med avanserte hyllesystemer ved Deichmanske

Kompetanseoverføring

- Vi kjører også et løp for å standardisere og industrialisere både produktet og produksjonen, sier Aarum. I dette arbeidet skal Tronrud Engineering Moss etablere en total prosess med produktutvikling, produksjon, salg og markedsføring, montering, pakking og distribusjon verden over.

— Det har vært en stor jobb å flytte det hele over til oss, med komponenter, strukturer og lagerhold. Ikke minst har det vært nødvendig med mye kompetanseoverføring fra fagmiljøene hos vårt eierselskap Tronrud Engineering, sier Dag Gløer Aarum.

Mer informasjon om Digital Weaving Norway finner du her.

 

Ta gjerne et dypdykk i våre metoder i denne guiden:

New call-to-action